[2018] 3. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 62, 63, 64, 65 Cevapları – Anadol Yayıncılık

0

Sayfamızdan 3. sınıf fen bilimleri ders kitabına ait sayfa 62, 63, 64, 65’in yanıtlarına ulaşabilirsiniz.

1. “Burnunuz tıkalı olduğu zaman yediklerinizin tadını alamazsınız.” Bu olayın nedeni aşağıdakilerden hangisidir?
A) Yediğiniz besinin tadı yoktur.
B) Dil bazı besinlerin tadını alamaz.
C) Koku alma ile tat alma duyuları birlikte çalışır.

  • Cevap:  C

2. Duyu organlarınızın sağlığı ile ilgili aşağıdaki bilgilerden hangisi doğrudur?
A) Deri sağlığını korumak için banyo yapılmalıdır.
B) Göz sağlığını korumak için televizyon yakından seyredilmelidir.
C) Yüksek sesle müzik dinlenmelidir.

  • Cevap: A

3. Aşağıdaki öğrencilerden hangisi duyu organı deri ile ilgili doğru bir bilgi vermiştir?

  • Cevap: B

4. Nefes alıp vermede ve koklamada kullandığımız duyu organımız aşağıdakilerden hangisidir?

  • Cevap: BURUN
  • Cevap: BURUN

5. Aşağıdakilerden hangisi dilin görevlerinden değildir?
A) Yemekleri yutmaya yardım eder.
B) Yemeklerin tadını almanızı sağlar.
C) Yemeklerin tadını değiştirir.

  • Cevap: C

6. Aşağıdakilerden hangisi burun sağlığını korumaya yönelik bir davranıştır?
A) Burnunuzun temiz tutulması.
B) Burun kanamalarında başın öne eğilmesi.
C) Burun kıllarının koparılması.

  • Cevap: A

7. Aşağıdaki duyu organı ve görevi eşleştirmelerinden hangisi doğrudur?
A) Dil – tatma
B) Burun – dinleme
C) Deri – duyma

  • Cevap: A

8. Göz ile ilgili olarak;
●. Çevremizdeki varlıkların şeklini, biçimini, rengini algılamanızı sağlar.
★. İnsanlar farklı göz renklerine sahip olabilirler.
▲. Başkalarına ait gözlükleri kullanabiliriz. ifadelerden hangileri doğrudur?
A) ● ve ▲
B) ● ve ★
C) ★ ve ▲

  • Cevap: B

9. Beyza mutfaktan gelen güzel kokuları alınca mutfağa koştu ve annesinin hazırladığı keki masanın üzerinde gördü. Buna göre Beyza hangi duyu organlarını kullanmıştır?

  • Cevap: Koku, Görme burun ve göz .

10. ▲. Çok acılı yiyecekler yemek.
●. Ağız temizliğine dikkat etmek.
★. Çok sıcak ve soğuk yiyecekler tüketmek .
Yukarıdaki ifadelerden hangileri dil sağlığını olumsuz etkiler?
A) ▲ ve ●
B) ▲ ve ★
C) ● ve ★

  • Cevap:  C

11. Duyu organlarıyla varlıkların özelliklerini örnekteki gibi eşleştirdiğinizde hangi duyu organı boşta kalır?

  • Cevap:  C

12. Berkay ödevini yaptı. Çantasını hazırladı. Yumuşacık, mis kokulu yastığına başını koyar koymaz uyudu. Yukarıdaki ifadede hangi duyu organından bahsedilmemiştir?
A) Burun
B) Kulak
C) Deri

  • Cevap: B

13. Deri ile ilgili aşağıdakilerden hangisini yapmak doğru olmaz?
A) Derimizi yaralanma, kesilme, yanma ve ezilmelerden korumalıyız.
B) Derimizin temizliğine dikkat etmeliyiz.
C) Yazın uzun süre Güneş altında güneşlenmeliyiz.

  • Cevap: C

14. ★. Çok sıcak yemek yemek dilinize zarar verir.
●. Yüksek sesle müzik dinlemek kulağınıza zarar verir.
▲. Uzun süre güneşlenmek derinize zarar verir.
Yukarıdaki ifadelerden hangileri doğrudur?
A) ★, ●, ▲ B) ★, ● C) ▲, ●

  • Cevap: B

15. Aşağıda görselleri verilenlerden hangisi duyu organı değildir?

B KAŞ

16. Aşağıdakilerden hangisini yapmak kulak sağlığına zarar verir?
A) Sert ve sivri cisimle kulak temizlemek.
B) Soğuk havalarda bere takmak.
C) Aşırı gürültülü ortamlardan uzak durmak.

  • Cevap: A

Kitabın diğer sayfalarının cevapları için 3. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Cevapları

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.